תזונה נכונה בהריון
תקופת ההיריון היא כנראה תקופת השינויים הפיסיולוגיים הדרסטית ביותר שאדם יכול לעבור בפרק זמן כה קצוב. מלבד העובדה שנשים מעלות את משקלן כדי להיות מסוגלות לנשוא את העובר ברחמן, הן מתחילות לאכול בשביל שני יצורים חיים. העובר בבטן ניזון רבות מגוף האישה ולא סתם נשים סובלות מנשירת שיער בזמן ולאחר היריון, הגוף משקיע מאמץ בייצור עוד הורמונים והגוף לא מצליח לעמוד בקצב המשתנה של תפקוד המערכות. תזונה נכונה היא אחת מן הדרכים לגרום לגוף לעמוד בקצב של עצמו ועלייה הדרגתית במשקל חיונית לתפקוד האם ולגדילת העובר.
תזונה נכונה בהריון
אז לפני שנדבר על מה שמותר וכדאי לאכול, צריך קודם כל לזכור שהריון הוא תקופה מאד עדינה ורגישה, ודברים שאנחנו רגילים לצרוך ביומיום עלולים להיות מאד מסוכנים עבור ההריונית ועבור התינוק. אלכוהול ודגים נאים, ביצים חיות וגבינות כגון צפתית ובולגרית שמושרות במים עלולים לצבור חיידקים. מלבדם, צריך לזכור שגם במסגרת דגים מבושלים, ישנם סוגים שעדיף לא לאכול. עם השנים הים צובר יותר ויותר כספית וישנם מינים שונים כגון מקרל וטונת אלבקור שגדלים בים וצוברים כספית, שעלולה להיות מסוכנת מאד עבור התינוק. תזונה נכונה להריון, תהיה תזונה שמכילה פירות וירקות בחמישה צבעים, אוכל שבושל היטב ומגוון דיו המכיל חלבונים רבים, תוספים כגון חומצה פולית וברזל, צמחי מרפא למיניהם יכולים להיות מאד אפקטיביים עם צרבות, דגנים מלאים עשירים בסיבים כשיפון ושיבולת שועל. וזוהי רק ההתחלה.
מכללת תילתן לרפואה משלימה
מכללת תילתן היא מכללה שעוסקת בתחומי הבריאות של החיבור גוף-נפש עם לימודים וקורסים בתחומי התזונה, העיסוי, הדיקור והטיפול הרגשי. תזונה נכונה בהריון נלמדת כחלק מלימודי התזונה הטבעית ששמה דגש על שילוב המדעים מן המערב ולימודי רפואה אלטרנטיבית והגישות ההוליסטיות.