מכללת תילתן

לימודי רפואה משלימה

לפרטים וליצירת קשר מלאו את הטופס הבא:
...Loading...

סגולות מרפא במזונות/ ד"ר אברהם אבן חן

סגולות מרפא במזונות

כאשר אנו חשים ברע, מכל סיבה שהיא, כדאי שנדע על הימצאותם של חומרים טבעיים המסופקים לנו על ידי
"אימא אדמה" ולא באמצעות בתי חרושת  ותעשיות למיניהן, רוב המזונות ניחנו בתכונות המשפיעות בתחומים אחדים
ולאו דווקא כמרפא ספציפי.  אין זה אומר כי מעתה והלאה כל אחד יכול להיות רופא לעצמו, שכן אין בזה די להכיר מזון                                                                                                               זה או אחר כדי להירפא  ובכל זאת כדאי להכיר ולדעת.

הדבש

הדבש הינו מקור למרץ וחיוניות. לאחר מחלה, כאשר גופנו נחלש, ידוע הדבש בהשפעתו לחיזוק הגוף.
בדבש יש חומר חיטוי הנקרא מריצון, אשר מסייע בחיטוי המעיים.
הדבש מטהר את הדם ומונע שיכרות (2-3 כפיות).

לסובלים מעצירות - 2 כפיות דבש מהולים במים -  מתפעלות את הגוף ומשפיעות כסם משלשל.

יוגורט

מבחינה אקולוגית תקופה זו  קשה.  היוגורט בהכילו שפע של ויטמינים (B, A, D)  ובפעילות המיוחדת
(מכיל אסודופולוס, הבקטריה הטובה לפעילות מעיים) מתאים ומומלץ גם כמסיכת יופי על הפנים
שכן היא מרגיעה ומעניקה תחושת ניקיון. את היוגורט יש לשטוף תוך שפשוף במים פושרים.
אין להשתמש במוצרי הלוואי של היוגורט, המכילים צבעי מאכל ותוספת סוכר.

פטרוסילון

העלים התמימים למראה, הינם בעלי השפעה משתנת נפלאה.
השריית צרור פסטרוסילון נקי במים רותחים ושתיית המים, עשויה לעזור בניקוז וניקוי הכליות.

זרעונים למיניהם

גרעיני דלעת חמניות ומישמש, מכילים מינרליים (ברזל, אבץ וזרחן) וכן ויטמין B.   רצוי לאוכלם במצבם הטבעי
ללא קלייה.   חשבו על האפשרות להוסיפם לסלט. הם ישפיעו נפלא גם על מצב העור, השיער והבריאות הכללית.

שמן נבט חיטה

נבט החיטה הוא החלק העשיר במיוחד ביסודות מזון - זהו המקום שממנו תתרחש הנביטה. שמן נבט החיטה
עשיר בויטמין E  יעיל למריחה על פצעים ועל דלקות עור.
 
אצות ועשבי ים

מחקרים שנעשו על מקורות המזון העתידיים שלנו, גילו כי בעתיד  יהיה  בעולם מחסור בחלבון והפנו את החוקרים
אל מקורות חלבון הקיימים בים. בין היתר נתגלו אצות ים כבעלות ריכוז גבוה ביותר של חלבון, שהוא הבסיס לצמיחה
זהו מזון העתיד.
אפשר לרכוש אצות בצורה של טבליות לבליעה. אצות מיובשות אפשר להוסיף למרקים, לקציצות וכד'. בנוסף לחלבון
מכילות האצות גם יוד המחזק את השיער והציפוניים.

שמרי בירה

אלה מומלצים לשמירה על בריאות הלב. יש בהם כרומיום - מרכיב לחיזוק מערכת החיזוק העצמית של הגוף
(חיסון מפני הידבקות מהירה במחלות שונות) שמרי בירה מכילים את ה - B קומפלקס, במיוחד B-12.
הם מומלצים לצמחונים ולטבעונים שאינם אוכלים חלבון מן החי.

שום

השום נחשב כאנטיביוטיקה של הצמחונים. גם לבצל יש תכונות דומות, אך בשום הן בריכוז רב יותר.
והרי כמה מסגולות הריפוי של של השום:
1.הוא מטהר את הדם ממצבורי השומן
2. מגן  על הגוף מפני דלקות
3.מסייע בסילוק חומרים מזיקים (תולעים למשל)
4. מונע (במידת מה) הסתיידות עורקים
מי שרגיש לריחו של השום, יוכל לקנות כמוסות מיוחדות המכילות שמן שום מרוכז, בלי ריח לוואי.

פפאיה

לפרי טרופי זה מייחסים סגולות לאריכות ימים. הוא עוזר לעיכול חלבונים ומומלץ לאנשים הסובלים מבעיות עיכול.
בדרום אמריקה משתמשים בפפאיה  לטיפול בכוויות בכל חלקי הגוף.

ביצה

מזון מושלם המכיל את כל אבות המזון. החלבון (הלבן) קל לעיכול. כשמורחים אותו על כוויות הוא מסייע בריפויין.
החלמון (הצהוב) מקובל על רבים כמאכל שהסובלים מעודף כולסטרול צריכים להימנע מאכילתו. כמו כן,  סוברים
כי הוא מועיל לנשים בהמרצת האסטרוגן בגוף.

מעניין?  רוצה לדעת יותר?  יש לנו את המסלול לתזונה הוליסטית ומסלול לימודי תזונה טבעית