נדודי שינה
נדודי שינה פוגעים באיכות החיים לאורך זמן ואף מהווים סכנה בריאותית של ממש. תחת הגדרת נדודי השינה נמצאים כל אותם מצבים אשר מחבלים בסיכוי לישון שנת לילה טובה ועמוקה ובמקום זאת משאירים את האדם ער ומתוסכל. טיפול בנדודי שינה, אם כן, הינו הכרחי והוא מתמקד בצרכי המטופל האינדיבידואלי בהתחשב במועד המסוים אשר מהווה נקודת תורפה לשנת לילה טובה.
טיפולים פסיכולוגיים
טיפול בנדודי שינה מבחינה פסיכולוגית עשוי לעזור לרבים מאיתנו. הפסיכולוגיה נחלקת לזרמים ותת זרמים כך שכל שיטת טיפול שונה מהשנייה. ניתן לטפל בנדודי שינה באמצעות הגישה ההתנהגותית, דהיינו, לשנות דרכי התנהגות ולחנך להרגלים בריאים אשר תורמים לשינה טובה ומלאה יותר. טיפול כזה יעזור לפתח הרגלים של שינה בתנאי חושך (או אור חלקי), הימנעות מגורמים מסיחי דעת, מניעת שינה במהלך היום וכו'. מאידך, ניתן לעבור טיפול בנדודי שינה בגישה קוגניטיבית, אשר נועדה לעלות על מקור הבעיה אשר מטרידה את שנתנו, גם אם באופן לא מודע.
טיפול בכדורים
אין ספק כי השימוש במה שקרוי "כדורי שינה", הוא הנפוץ ביותר בתור טיפול בנדודי שינה. הטיפול התרופתי בתחום זה נחלק לתרופות הנמכרות ללא מרשם ואלו המחייבות מרשם. תרופות במרשם מהוות את רוב נתח שוק כדורי השינה שכן הן ספציפיות לכל בעיה ונחלקות באופן הבא :
• פועלות מהר ונעלמות מהר – סוג תרופות אלה נועד לטפל בנדודי שינה על רקע קשיי הירדמות. התרופה פועלת מהר, עוזרת בתהליך ההירדמות ותו לא.
• פועלות לאט ולמשך כל הלילה - טיפול בנדודי שינה נועד לעיתים לענות על הבעיה של התעוררות במהלך הלילה ללא הצלחה בהירדמות מחדש. תרופות אלה לא עוזרות בתהליך ההרדמות הראשוני, אך משפיעות במהלך הלילה ו- "דואגות" לשמור על האדם ישן.
• פועלות מהר ומשפיעות כל הלילה – אלה הן תרופות אשר אינן מפונות מהגוף בקלות אך עדיין משפיעות מהר על מערכת העצבים המרכזית. מתאימות לנדודי שינה קשים.
וכמובן, ישנן תרופות על בסיס צמחי עם או ללא מיצוי באלכוהול (טינקטורה) אשר מסוגלות לתרום רבות במאבק נגד נדודי השינה, תופעה מטרידה מעין כמוה אשר פוגעת באיכות החיים ובבריאות לא קבלת הטיפול מתאים.