ארוחת הבוקר - על שום מה?
מדוע חשוב לאכול ארוחה מלאה ומזינה בבוקר?
למה קפה ועוגה אינם נחשבים לארוחת בוקר?
ארוחת הבוקר שוברת צום, שכן מגיעה אחרי שעות רבות ללא אכילה, לכן
רמת הסוכר בדם נמוכה יחסית והגוף זקוק מיידית למזון כדי להעלות את רמת הסוכר,
כאן הרבה אנשים טועים ואוכלים "ארוחת בוקר" הכוללת פחמימות ריקות- עוגה, מאפים,
לחם לבן, פיתה, לחמניה, בגט וכו'. להבדיל מהפחמימות המורכבות (דגנים מלאים) אשר
מביאות לעליית הסוכר בדם באופן הדרגתי ומתון, הפחמימות הריקות מעלות את הסוכר
בדם בבת אחת אל מעל ערכי הנורמה, מצב הנקרא: היפרגליקמיה. כתוצאה מכך, הלבלב
מפריש אינסולין במטרה להיפטר מהסוכר הרב בדם ולהכניסו לתאים (שהריי הסכנה העיקרית
בהיפרגליקמיה היא היצרות כלי דם וחסימתם, ביניהם כלי הדם הכליליים אשר מספקים דם ללב
כלי הדם הקטנים המספקים דם לעין למשל, כלי הדם לכליות ועוד), כמות האינסולין המופרשת
היא רבה ומסיבית ומורידה את כמות הסוכר בדם בבת אחת אל מתחת לטווח הנורמה
התוצאה: היפוגליקמיה=חולשה, סחרחורות, רעד, הזעה, חיוורון, בלבול, קשיי ריכוז ועוד.
על מנת לפצות על התחושות האלה וכיוון שהסוכר בדם ירוד, מצב המביא שוב לרעב וכמיהה
למתוק כי האדם נזקק לפיתרון מיידי על מנת להעלות שוב את הסוכר וחוזר לאכול פחמימות
ריקות שיעלו את הסוכר בדם בבת אחת. זהו "מעגל קסמים" מסוכן, התנודות החדות האלה
בסוכר מביאות להשמנה ולמחלות רבות ובראשן מחלת הסוכרת. מחקר שנערך בארה"ב בהקשר
הזה מוכיח כי ארוחת בוקר מאוזנת מקטינה ב-50% סיכוי לסוכרת ולהשמנת יתר.
ארוחת בוקר מאוזנת מונעת רעב פתאומי וחזק ובכך מקטינה את הסיכוי לאכילה עודפת ובלתי
נשלטת של חטיפים ונשנושים במהלך היום. אם אתם מעוניינים לגוון זה הזמן למסעדות ארוחות בוקר.
עפ"י חז"ל "ארוחת בוקר מונעת כ-80 מיני מחלות התלויות בכיס המרה"
רוצים ללמוד עוד על תזונה? התחילו קורס תזונה או הכנסו למסלול נטורופתיה במכללת תלתן